This is the documentation page for an unsupported version of Zabbix.
Is this not what you were looking for? Switch to the current version or choose one from the drop-down menu.

4 Vista general de Zabbix

Arquitectura

Zabbix es composa de molts components majors de programari. Les seves responsabilitats són descrites aquí.

Servidor

El Servidor Zabbix és el component central al qual els agents envien la seva disponibilitat, informació d'estat i estadístiques. El servidor és el dipòsit central on s'emmagatzemen totes les dades de configuració, estadístiques i dades operatives.

Emmagatzematge de dades

Tota la informació de configuració així com les dades recollides per el Zabbix s'emmagatzemen a una base de dades.

Interfície Web

Es proporciona una interfície web per permetre un accés fàcil a Zabbix des de qualsevol lloc i des de qualsevol plataforma. La interfície forma part del servidor Zabbix i normalment (però no necessàriament) s'executa a la mateixa màquina física on hi ha el servidor.

Proxy

El Proxy Zabbix pot collir dades de rendiment i disponibilitat en nom del servidor Zabbix. Un proxy és un component opcional del desplegament de Zabbix. Tanmateix, pot ser molt beneficiós distribuir la càrrega del servidor Zabbix.

Agent

Els Agents Zabbix es despleguen en objectius de monitoratge per monitorar activament els recursos i aplicacions locals i enviar les dades recollides al servidor Zabbix. Des de Zabbix 4.4, hi ha dos tipus d'agents disponibles: Zabbix Agent (lleuger, compatible amb moltes plataformes, escrit en C) i Zabbix Agent 2 (extra-flexible, fàcilment ampliable amb complements, escrit en Go).

Flux de dades

A més, és important fer una passa enrere i fer una ullada al flux de dades general de Zabbix. Per crear un element que reculli dades, primer heu de crear un equip. Passant a l'altre extrem de l'espectre de Zabbix, primer heu de tindre un element per crear un triger. Heu de tindre un trigger per crear una acció. Per tant, si voleu rebre una alerta quan la vostra càrrega de CPU sigui massa alta al Servidor X, primer heu de crear una entrada d'equip per al Servidor X seguida d'un element per monitorar la seva CPU i, a continuació, un trigger que s'activarà si la CPU és massa enfeinada, seguida d'una acció que us envia un correu electrònic. Tot i que poden semblar moltes passes, amb l'ús de plantilles realment no ho són. Tanmateix, gràcies a aquest disseny, és possible crear una configuració molt flexible.